Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


söndag 12 april 2015

Kan en apa lika gärna sköta fondbolagens investeringar eller?

Värdepappermäklare är den grupp som fått se sina löner öka mest de senaste åren. Inte så konstigt att det är höga avgifter.  Det får mig att minnas det jag skriver här.

En hel yrkeskår känner sig förorättad, men apan Ola vann SM i aktieplacering 1993 i konkurrens med proffs. Ingen vill väl höra att en schimpans klarar av att göra ens jobb och dessutom bättre. Allra mest folk som tjänar så där några årslöner extra på sin särskilda kompetens.

Omdömet att en schimpans skulle greja ens arbetsuppgifter brukar i första hand drabba lågstatusyrken. Där verkar människor utbytbara och greppen tycks så enkla att det inte kan bli tal om någon julbonus eller gratis städhjälp på företagets bekostnad.

Det är dock få lågbetalda arbeten som en schimpans skulle kunna klara av. Apan Ola kan knappast arbeta som vårdbiträde eller undersköterska inom äldrevården.

Schimpansen skulle inte kunna ta ett städjobb eller få anställning som lägre tjänsteman. Han kan dock placera pengar eller bli tevestjärna  två yrken som vår kultur värderar högt både vad gäller lön och status.

Det får mig att minnas vad Aftonbladet skrev för ett tag sedan. Apan Lusha - ett börsgeni | Nyheter | Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar