Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 14 februari 2013

Att sälja aktier:

Det är svårt att köpa aktier. Man ska välja både rätt tidpunkt och rätt aktie. Men frågan är om det inte är ännu svårare att sälja aktierna. Här ligger många av svårigheterna på det psykologiska planet. I detta inlägg ska jag ge några olika aspekter på försäljning av aktier. Köp billigt och sälj dyrt: För att man ska få en bra avkastning på sina aktieaffärer krävs tre saker: Man ska köpa rätt aktier. Man ska köpa vid rätt tidpunkt. Så ska man sälja vid rätt tidpunkt. Det räcker inte att man köper rätt aktier och att man köpt dem billigt. För att aktieaffären ska ge en bra avkastning måste man sälja aktierna när man får ett bra pris för dem. Grundprincipen är att "köpa billigt och sölja dyrt". Ett av de svåraste problemen man har som aktieägare är att besluta sig för om och när man ska sölja sina aktier. Här gäller det att man tänker sig mycket noga för. Det är ju retfullt om man säljer aktier som sedan stiger i kurs. Lika retfullt är det om man inte säljer och aktierna därefter sjunker. Ett säljbeslut kan få stora ekonomiska konsekvenser. Av största betydelse för beslutet är naturligtvis vad man tror om den framtida kursutvecklingen för aktierna. Men om framtiden är det, som bekant, mycket svårt att sia om. Liksom vid köp är det viktigt att man samlar på sig information som underlag för beslutet. "Undvik att bli tvungen att sälja".

4 kommentarer:

 1. Finns det någon tum regel man kan ha...typ hur många procent en aktie har gått upp inom en viss tid? Typ 45% inom ett halv år.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag själv har två sätt som jag följer, ett är långsiktiga aktier som jag sparlångsiktigt i. Sen har jag aktier som ja spekulerar i de kan jag ha en dag eller en timme eller en vecka. Går de upp 1kr:- Säljer jag, jag köper alltid 1000 stycken går de upp 1kr:- så är det ju 1000 kr:- + Så jobbar jag med aktier. Ha det bäst,, Erik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid tänkte att vara en långsiktig aktiesparare. Men vad gör man när man avkastar så mycket som vissa av mina aktier har gjort nu med denna otrolig börsrusning.

   I augusti köpte jag 120 Bilia till 82kr.Den har gått up 47% nu och jag skulle tjäna 4700kr. NCC har gått upp 34%. Beijer Alma 27%. Alla är bra utdelningsaktier och tanken vara bara att behålla de.

   Vad skulle du göra?

   Är det så att om man har någonting annat att köpa är det bara att trejda. Men jag som inte är så duktig har inget annat att köpa är det lika bra att sitta still?

   Radera
 3. Ja du: Vad jag skulle göra: Har jag varit du skulle jag sälja och ta hem vinsten, och köpa tillbaka dem med tanke på att det är bra utdelning på dessa. Sitta still: Du har bra med vinst nu, det är ju inte bra att va Girig,,,,, den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. om du söker i minna inlägg så har jag ett inlägg om det,, Erik.

  SvaraRadera