Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 13 februari 2013

Investera regelbundet:

Det finns en "gyllene regel" på aktieområdet som säger att man ska köpa billigt och sälja dyrt. Man ska alltså köpa aktier när det är dystert på börsen och kurserna står lågt. Sälja ska man göra när det är uppåt på börsen och aktiekurserna står högt. Många har emellertid dåliga erfarenheter av den praktiska regel. Av främst psykologiska skäl är det lätt att man handlar på rakt motsatt sätt, alltså köper dyrt och säljer billigt. Man rycks med av optimismen och köper när kurserna står högt och grips av panik och säljer när kurserna står lågt. Ett sätt att undvika dessa psykologiska fallgropar är att investera regelbundet. Denna metod bygger på uppfattningen att det är mycket svårt att förutse kursutvecklingen, speciellt den kortsiktiga. Att investera regelbundet innebär att man köper aktier t ex varje månad eller varje kvartal. Om man håller styvt på denna regel köper man aktier även när det är deppigt på börsen och kurserna står lågt. Man bör investera lika stora belopp varje gång. Som en intressant effekt får man då ett lågt genomsnittligt anskaffningsvärde på sina aktier. Man köper fler aktier när de är billigt än när de är dyrt. Genomsnittspriset kommer därför att ligga lägre än genomsnittet av de priser som man köper till. De som har erfarenhet av månatligt sparande i aktiefond vet hur detta fungerar. De månader då andelsvärdet ligger lågt får man fler andelar för sitt sparande än de månader då andelsvärdet ligger högt. Om man ser långsiktigt på sitt aktiesparande och dessutom sparar regelbundet behöver man inte bli ängslig när aktiekurserna står lågt. Det kan tvärtom vara en fördel, förutsatt att aktiekurserna på lång sikt går upp.

1 kommentar:

 1. Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
  Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
  Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
  Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
  Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
  Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
  För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
  Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com

  SvaraRadera