Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


torsdag 27 juni 2013

Årets bästa aktier:

Första halvåret har vissa aktier pekat spikrakt uppåt. Nya börsgiganten sopar banan med storbolagen. På småbolagslistan noteras rusningar på över 300 procent.
Efter ett inledande rally har en stor del av uppgången raderats ut under våren och början av sommaren. Inte minst den senaste veckan har det surnat till, efter pessimism kring fortsatta centralbanksstimulanser i USA och kreditoro i Kina. Avkastningen på cirka 5 procent plus utdelningar i år får ändå betraktas som godkänt.
Många aktier har dock stått emot den senaste tidens nedåtrekyl. ICA Gruppen, tidigare Hakon Invest, befinner sig nära årshögsta och är bästa storbolaget så här långt. Köpet av nederländska Aholds aktier i Ica har fått ett översvallande mottagande på marknaden. Därmed har man full kontroll över en stabil kassako som genererar höga intäkter även när konjunkturen svajar.
Investmentbolaget Kinnevik, som fortsätter storsatsningen på e-handel, har också fått marknadens uppskattning och är näst bäst bland storbolagen. På topp 5-listan platsar även verkstadsjätten Trelleborg, mediebolaget MTG och storbanken Nordea.
Största raketen på Mid Cap-listan är Vostok Nafta som har dubblat sitt börsvärde i år. Investmentbolaget har storstädat i portföljen, vilket varit lyckosamt för aktieägarna. Jordbruksföretaget Black Earth Farming och skogs- och sågverksbolaget Rusforest har knoppats av genom utdelning till aktieägarna. Kvar i portföljen är de båda ryska konsumentbolagen Avito och Tinkoff Credit Systems.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar