Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 31 juli 2013

Hemläxan om aktieköp:

Det gäller att göra hemläxan före varje aktieköp, men inte sällan haussas bolag upp oskäligt och de flesta sväljer godtroget det som sägs från ledningar som jagar friskt kapital.
Men spekulation med aktier är ingen lek. I kalkylen måste ständigt finnas med risken att det går dåligt. Kanske inte lika dåligt som för Northlands, men presumtiva folkaktier är sällan de papper som når klippstatus.
Utan vidare jämförelser förtjänar en andra mindre lyckade folkaktieaffärer att nämnas. Under Reefat El Sayeds ledning blev bioteknikföretaget Fermenta i början av 1980-talet en riktig börs­komet. Folk handlade. Alla litade på El Sayed, som blev polare med självaste Volvochefen Pehr G Gyllenhammar, El Sayed blev också årets svensk, men sedan sprack bubblan.
Var försiktig med nya inköp av aktier nu Börsen upp 6% i juli. Börsen är extermt överköpt nu. Ett tips är att vänta med inköp av aktier några dagar tills detta har lagt sig. En rekyl nedåt är mer sannolik än fortsatt trend uppåt. (("Observera att jag talar endast om på kort sikt. (dagar upp till någon vecka kanske"))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar