Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 13 augusti 2013

Fel som aktiesparare gör:

Lite tankar:
(1) I sverige är det idag enbart 2 person av 10 som äger aktier (betydligt fler äger dock fonder). Det är ganska lättt att inse att det är mycket svårt att få en god avkastning på aktiesparande om man inte äger några aktier. För att öka sitt välstånd är man då hänvisad till att öka sin lön.
(2) Ett mycket vanligt misstag tror jag: Man köper några aktier som får en fantastisk utveckling och sedan så "cashar man hem" dvs säljer sina aktier och istället kanske köper en ny bil. Problemet är då precis som i första punkten att man inte äger några aktier över tiden.
(3) Att spekulera i aktier:
Ett vanligt misstag tror jag, börsen är inte en travbana där det gäller att leta upp högoddsarna. Man fashineras helt av de mäktiga rörelserna på börsen och kastar sig i företag där man inte har en aning av vad dom gör eller om dom ens tjänar pengar. Man börjar handla aktier på rykten eller tips. "hörde att grannen har köpt aktier i...xxx, tror att man skall köpa", "Det stod i tidningen att....", "banken säger...".
(4) Man betalar aktiemäklare alldeles för mycket pengar: Enkelt uttrcyk man bör handla alldeles för mycket med köp och försäljningar med alldeles för lite pengar. Resultatet blir att hela ev. vinsten äts upp av courtageavgifter.
(5) Man tröttnar på aktier: Efter varje lång nedgång på börsen så finns det många som helt enkelt ger upp. Att under något år på texttv eller i datorn se värdet på portföljen krympa i hop och visa allt mer röda siffor kan gör att den allra mest begåvande aktiespararen börjar tappa sugen och sådär lagom när börsen har nått sin lägsta nivå på några år, är snuskigt billig och i stort sett endast har en väg att ta vägen ja då tar man sina besparingar säljer dem och tycker att aktier ja det får dem som kan (dom som verkar tjäna pengar) ägna sig åt för detta verkar inte jag lyckas med...
(6) Man köper alldeles för mycket aktier: Enkelt uttryck så tömmer man bankboken och köper aktier för allt man har för att "aktier är ju bästa sparformen" Problemet med detta är att om börsen skulle gå ned så är ju det semesterresan, bilen och den nya tvn som försvinner för några säkra pengar finns inte. Rådet är därför att ALDRIG köpa aktier för pengar du inte har råd att se minska kraftigt i värde...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar