Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


fredag 16 augusti 2013

Glenn ett ”ekonomiskt problembarn”

Personer med tilltalsnamnet Glenn hamnar långt oftare i ekonomiskt trångmål jämfört med gemene man, skriver Göteborgs-Posten.
Det brukar skämtsamt sägas att alla heter Glenn i Göteborg. Det skulle i så fall betyda att Sveriges näst största stad har en hel del personer med betalningsanmärkningar.
Enligt kreditupplysningsföretaget UC är risken 7,2 procent för att personer med namnet Glenn ska få en betalningsanmärkning. Snittet ligger annars på 3,7 procent.
”Glenn” har också över fem gånger så många anmärkningar för obetalda p-böter som rikssnittet.
Vi fick en fråga på det här med namn för ett tag sedan, och såg då att risken för de med namnet Glenn var i princip dubbelt så hög, säger Roland Sigbladh som är marknadschef på UC, till Göteborgs-Posten.
Folk med så kallade Y-namn som Conny och Sonny med flera, sticker också ut i statistiken med 6,3 procents risk att få en betalningsanmärkning.
Enligt statistiken fanns det sammanlagt 526 743 personer med betalningsanmärkningar i Sverige i maj 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar