Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


lördag 17 augusti 2013

Framgång kan föda framgång :

Västsvenska handelskammarens vd Johan Trouvé tycker att någon av storbankerna borde ställa samman och erbjuda en aktieportfölj över Göteborgska börsbolag till kunderna – redan på måndag.
Att flera av de göteborgska börsbolagen sopar banan med Stockholmsbörsen OMXS 30-index och de största folkaktierna, kom inte som en ren nyhet för Johan Trouvé, vd för Västsvenska handelskammaren.
Där har man sedan 1990-talet gjort liknande undersökningar, som bekräftar den sammanställning av Nordnet Bank som GP skrev om i dag.
Det är fantastiskt roligt. Jag förväntar mig att se att någon av bankerna redan på måndag erbjuder en Göteborgsportfölj till sina kunder. Jag är övertygad om att det finns många västsvenskar som skulle dels skulle kunna tjäna pengar själva, men också vill stötta de västsvenska företagen genom att bli aktieägare, säger Johan Trouvé.
Det är extra roligt att den likaviktade Göteborgsportföljen gått bra och visar på den stora bredd som finns i näringslivet. Allt från fastighetsbolag, fordonstillverkning, verkstadsindustri, textil, design och konfektionsföretag. Det blir en stor riskspridning i portföljen i och med att vi har ett så diversifierat näringsliv, säger han.
Nordnet Banks sparekonom Günther Mårder har en teori om att börsframgångarna hos de göteborgska företagen bland annat kan bero på att det är så mycket tuffare för företagen att få tag på finansiering i Göteborg. Det innebär att det sållas mycket hårdare och de företag som når börsen håller en högre kvalitet.
Det är en intressant reflektion. För en gångs skull kanske man skulle kunna säga att det kanske är en fördel att vi inte har så stark finansbransch i Göteborg. Men sedan är det så att Göteborg kommer väldigt högt upp på olika typer av tävlingar vad gäller entreprenörskap och innovationer. Det finns en stark entreprenörsanda i Göteborgsområdet och i Västsverige, säger Johan Trouvé.
Vad tror du att den här typen av undersökningar kan få för betydelse för Göteborgsbolag?
- Jag hoppas och tror att det dels ökar intresset för de aktierna och det tillför mer kapital till de västsvenska företagen. Och det i sin tur hjälper till att öka tillväxttakten. Och dels att det blir ett större intresse och engagemang från de boende i Västsverige för företagen. Det vore fantastiskt spännande.
Det marknadsför ju också Västsverige och Göteborg på ett positivt sätt. Göteborg har sedan tidigare en positiv bild utåt av att människor här är trevliga och glada. Får man dessutom en stämpel på att de företag som finns i Göteborg går väldigt bra kan det ju ge ringar på vattnet och visa att vi har ytterst goda förutsättningar att driva företag här, säger Johan Trouvé.
Källa: GP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar