Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 1 oktober 2013

Riktigt vassa investerare:

Undersökning efter undersökning visar samma sak: kvinnor är bättre investerare än män. Kvinnorna behåller sina aktier längre, gör färre affärer, tjänar mer och skryter mindre.
Ett skäl till de kvinnliga framgångarna är att de har ett lägre antal transaktioner än män. Kvinnor köper och behåller aktier i större utsträckning än män som har en tendens att köpa och sälja hela tiden.
Det innebär att männen på lång sikt får en lägre avkastning för varje transaktion vilket ger upphov till kostnader i form av en avgift till mäklaren kallat courtage. Alla dessa transaktioner uppmuntras av den finansiella industrin som tjänar pengar på bytena då transaktioner är finansvärldens mjölkko.
Då aktivitet är positivt i de flesta andra mänskliga aktiviteter som arbete och sport är det också svårt att mentalt köpa och behålla aktier. I placeringar är det istället inaktivitet som är bäst och kvinnor verkar i större utsträckning ha den mentala styrkan att köpa och behålla aktier.
Ett annat till skäl att kvinnor har bättre avkastningar är att de i större utsträckning köper stabila säkra bolag än män. De väljer bolag som till exempel Hennes & Mauritz som de känner till och där de begriper affärsidén. Kvinnor lägger också mer tid på att analysera bolagen de köper aktier i och väljer ofta bolag som de har en personlig relation till och som har god etik och moral.
Världen bästa aktieplacerare, Warren Buffett i USA, är känd för att vara extremt långsiktig i sina placeringar och han har bland annat sagt att den bästa placeringshorisonten för aktier är att ha dem för alltid. På det sättet minimerar han alla transaktionskostnader och har en portfölj som han känner till väl. Warren Buffett köper aldrig heller några förväntningsbolag utan alla nya bolag har en lång historik av stabila vinster. Han säger att man inte skall lägga någon vikt vid framtida prognoser utan bara titta på ett bolags historiska siffror.
Gör därför som kvinnor och Warren Buffett! Köp och behåll stabila bolag som du känner till så fixar världens åttonde underverk, ränta-på-ränta, den långsiktiga avkastningen. 10 000 kr med 10 % avkastning om året blir faktiskt 175 000 kronor om 30 år tack vare att med ränta-på-ränta blir det avkastningen på den tidigare avkastningen som ger de stora värdeökningarna med långa placeringshorisonter.

4 kommentarer:

 1. Intressant inlägg och intressant vinkel. Det tål faktiskt att tänkas på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Tack: Ja mycket Intressant, jag ser här hemma på min sambo som
   Köper och behåll stabila bolag som hon känner till.

   Radera
 2. Håller med! Vi kvinnor är smartare så=) Jag ser på mina aktier som träd i skogen. Dom får växa och växa.... Inte kapar jag träden om stormen kommer....

  SvaraRadera