Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 27 november 2013

Likviditet: Investera inte Dina sista pengar.

 Långsiktigt tror jag det är bra att investera i ledande industri med stabila traditioner. När du gör investeringar bör du fråga dig hur länge du kan avvara pengarna. Även om du inte har planerat att pengarna ska användas vid ett visst tillfälle, är det viktigt att veta hur likvid placeringen är, det vill säga hur snabbt du kan sälja. Du kan hamna i en situation då du plötsligt behöver pengar. Därför ska du  inte investera  dina sista  pengar.
                                         inga pengar kvar på kontot:-

Denna bedömning behöver du göra för varje investering du gör. Köper du ett hus, tar det normalt rätt lång tid att få det sålt och få pengarna i handen. Investerar du i en av de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen, kan du troligen få dem sålda inom några minuter. Sen dröjer det några dagar innan pengarna finns på ditt konto.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns några garantier för att en affär kan komma att göras. Det kan finnas tekniska problem - datorer kan krångla, telefonlinjer kan överbelastas. Ofta har värdepappersbolagen friskrivit sig för dessa typer av problem. Det kan också helt enkelt vara så att det inte finns någon som vill köpa det du vill sälja.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar