Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


onsdag 20 november 2013

Investmentbolaget Ratos:

Ratos i korthet:
Börsnoterat 1954 med rötter från 1866, Private equity-konglomerat sedan 1999, 18 innehav i olika branscher,  Fokus på Norden,  Aktiva ägare med industriellt fokus,  Mål om 20% IRR (25%)  Börsvärde 19 mdr1) (Eget kapital ca 12 mdr)

Ratos, som länge hyllades med tidigare vd:n Arne Karlsson vid rodret, handlades under toppen 2010 som mest till runt 140 kronor. Sedan dess har kursen halverats och den dominerande Söderbergsfärens förmögenhet har följaktligen minskat.

Köpläge nu eller ? Jag tror det ganska intressant kurs nu idag 57,95 kr:-
jag tycker att man kan hitta många positiva signaler i Ratos nu. Men det tyckte bevisligen inte marknaden... Utdelningen är 3 kr:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar