Här på min blogg kommer jag att skriva om drömmar tankar.

Ansvaret är ditt eget. Ingen ursäkt kommer att rädda dig från att ta ansvar om du misslyckas eller vägrar bli framgångsrik. För om du accepterar att bli framgångsrik, krävs det bara en sak och det är lustigt nog någonting du själv kan kontrollera, nämligen ditt sinnestillstånd. Ett sinnestillstånd är något man skapar. Det kan inte köpas, det måste skapas av en själv. Så tänk rätt i pengarnas tid. Tappa inte kontrollen då blir det dyrt.
Det är ett krav att man bildar sig en egen uppfattning om en aktie och inte köper rakt av de jag rekommenderar. Lycka till.
Svenska börsen Börsen idag - finansportalen.se‎ USA - Euroinvestor Börser | Börslänkar - Borser.se
Blogg: . http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg


tisdag 10 december 2013

Jag är nu Aktieägare i:

THFAB:  Torna Hällestad Fastighets AB. Är ett lokalt fastighetsbolag vars främsta uppgift är att äga och förvalta den fastighet som varit butik sedan 1867.Vanliga frågor

Högsta prioritet är att få tillbaka en butik, men vi kan också fylla huset med andra verksamheter och hyresgäster. 2013, är vi ca 120 aktieägare som engagerat sig, men vi hoppas fortfarande på att bli fler.

Bakgrund

I december 2012 stängdes lanthandeln Villes och det drabbade alla oss som bor i Torna Hällestad. Att kunna veckohandla eller bara köpa en liter mjölk utan att behöva ta bilen är livskvalitet. En matbutik är dessutom både en social mötesplats och en viktig pusselbit för att locka fler att bosätta sig i byn.

Med försämrad service hotas byns långsiktiga utveckling. Om färre väljer att flytta till Torna Hällestad sjunker marknadsvärdet på fastigheterna i byn, och på sikt kan minskad inflyttning även betyda att förskolornas och skolans existens är i fara.

Därför samlades en grupp bybor för att diskutera vad som kunde göras. Vi kom fram till att bilda ett bolag som kunde köpa fastigheten och därmed säkra huset som kommersiell lokal vilket också kunde möjliggöra en ny butik. Vi kallade till möte en söndagskväll i kyrkan och blev ganska förvånade när 140 personer dök upp.

Sedan dess har det rullat på och i maj bildade vi bolag efter att ha samlat in 1,8 miljoner kronor och förhandlat fram ett pris på fastigheten till 3 miljoner kronor.  Nu är husköpet klart och den 15 augusti tog vi över. Då är första steget avklarat och jobbet med att hitta hyresgäster har redan börjat. Läs mer här om bolag i Sverige.  allabolag.se - Om
Bolagsstämma i butiken 2013-12-15

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar